About Us

Ons verhaal

Altijd in beweging, bij elke stap die we zetten

MercuryFlooring is een verticaal geïntegreerde vloerbekleding specialist met sterk geautomatiseerde productievestigingen in Europa en Azië en een ultramoderne opslagfaciliteit in België. 
 Onze oplossingsgerichte producten dekken al uw behoeften binnen en buiten, zowel voor huishoudelijk als professioneel gebruik. Gedreven door innovatie en internationaal trendgevoelig, blijven we pionieren met nieuwe producten terwijl we de klant centraal plaatsen.

Jouw succes is onze motivatie

Innovatie

Een verhaal van innovatie

Productinnovatie is een essentieel onderdeel in de bedrijfscultuur van MercuryFlooring. Ons R&D-team ontwikkelt continu nieuwe technieken en producten. Innovatieve ideeën met een hoge mate van complexiteit motiveert ons om steeds de grenzen te verleggen in vloerbekleding. Met de nodige technologische kennis, onderzoeken we hoe we aan de specifieke eisen van klanten kunnen voldoen. 
 Door de verticale integratie van tufting tot backing, printen, snijden, labelen en logistiek hebben we een brede knowhow gecombineerd met een grote flexibiliteit. We zijn voortdurend op zoek naar een betere absorptie, slijtvastheid, betere afschrapping door het verbeteren van garens of backings. Dit wordt eerst getest in het labo vooraleer de innovaties worden ingezet op productieschaal. 

 Met het oog op een sterk aanbod en optimale service is ook binnen de digitale druklijn innovatie belangrijk. We zoeken steeds verder naar een betere UV-bescherming, kleurhechtheden van inkten en optimalisatie van het kleurenspectrum. 

 Het zoeken naar ecologische en milieuvriendelijke oplossingen in de hele toeleveringsketen is voor ons een grote prioriteit. Ons kwaliteitscontrole beleid maakt interne oriëntatietesten eenvoudig. We werken ook samen met externe erkende laboratoria voor gedocumenteerde rapporten zoals bijvoorbeeld de Oeko-tex standaard 100.

 Onze Belgische productie-eenheid voldoet aan de Europese normen: BEREIK, ISO 9001:2008, ISO 14001:2004 . 
Our developments in digital printing continue to evolve. Better UV protection, optimized colour spectrum, better ink adhesion, etc. All part of the daily service-level improvement routine at our colour lab.

Internationaal

Productie sites

In 2020 werd MercuryFlooring Asia opgericht. De Mercury Grass Group in Rhizao, China richt zich op de productie van kunstgras en is 100% reach compliant. Deze gloednieuwe fabriek is een verticale geïntegreerde productiefaciliteit met een eco-vriendelijke ruglijn. Samen met MercuryFlooring in Wargem, combineren we de sterktes van 2 verschillende productiesites.

MercuryFlooring Production
(Waregem, Belgium)

  • 140 medewerkers 
  •  3 000 000 m² drukcapciteit 
  •  6 500 000 st/jaar 
  •  ISO - REACH - OEKO-TEX normen 
  •  Flexibele capaciteit 

Mercury Grass Group
(Rhizao, China) 

  • 100% Reach Compliant
  • Milieuvriendelijke backing line
  • Vertically integrated
  • Gloednieuwe productie site

Duurzaam

Verantwoord produceren

MercuryFlooring toont niet allen een ecologisch engagement op vlak van productontwikkeling, maar ook op vlak van verminderde energieconsumptie. We kunnen milieuvriendelijk produceren dankzij zonne-energie.

Evolutie

Van productie naar service

MercuryFlooring werd opgericht in 1987 en richtte zich op textielafwerking. Al snel werden de productielijnen uitgebreid en in enkele jaren tijd, werd MercuryFlooring de Europese marktleider in deurmatten en vinyl toepassingen. Dankzij een doorgedreven innovatie focus en gerichte investeringen, blijft het productassortiment continu groeien. MercuryFlooring richtte ook zijn aandacht op bedrukte vloerbekleding. Eerst d.m.v zeefdruk om vervolgens als pionier wereldwijd de eerste digitale UV printlijn voor vloerbekleding op te zetten. Met het oog op verdere uitbreiding werd een nieuw logistiek centrum van 18 000m2 gebouwd. MercuryFlooring is ook een pionier in het zoeken naar duurzame milieuvriendelijke productoplossingen. Een PVC-vrije backing (Opticoat) en recycleerbare backing (Recycoat) getuigen hiervan.

MercuryFlooring blijft innoveren met een sterk vertrouwen in de toekomst. In 2019 werd MercuryFlooring Asia opgericht. Deze tak binnen de MercuryFlooring groep richt zich op kunstgras in al zijn facetten. Ook hier staat een verticaal geïntegreerde productie aanpak met een ecologische backing lijn voorop.
With one eye on the trend for sustainable, eco-friendly product solutions, we developed a PVC-free backing (opticoat) and a recyclable mat (recycoat). To maintain our focus on product innovation and development we brought MercuryFlooring Asia into the corporate family. The Mercury Grass group offers a wide range of artificial grass products. Once again, this involves a vertically-integrated production approach with an environmentally-friendly backing line. 

MercuryFlooring, progress with every step.